Tips en downloads

Tip 1: Houdt uren en gereden kilometers goed bij. Dit kan aan het einde van het jaar veel geld opleveren.  Heb je namelijk 1225 uur aan je bedrijf besteed, dan heb je recht op ondernemersaftrekken. Zelfs de uren die je besteedt aan bijvoorbeeld een opleiding of reistijd mag je meetellen.

Tip 2: De MKB-Winstvrijstelling valt sinds kort niet meer onder het urencriterium. Elke ondernemer mag hier gebruik van maken, ongeacht het aantal uren dat je aan de onderneming besteed hebt.

Tip 3: Rijdt je in een privé auto voor de zaak? Bewaar dan alle bonnen van brandstof en onderhoudt. Ook moet je de begin kilometerstand en elk jaar op 31 december even je huidige kilometerstand opschrijven. Dit is nodig om de BTW over brandstofkosten en onderhoud voor het zakelijke deel terug te vorderen.

Tip 4: Ook de kosten voor de mobiele telefoon en internet mogen meegenomen worden als zakelijke kosten. Dus lever ook deze facturen in bij je boekhouder!

Tip 5: Moet je geregeld naar het ziekenhuis of andere arts? Hou dan de kilometers die je hiervoor gereden hebt goed bij. Deze kunnen namelijk afgetrokken worden als “specifieke zorgkosten” en dat tikt soms best aan!

Downloads

Eenvoudig uw privé inkomen en uitgaven bijhouden in Microsoft Excel

Eenvoudig uw privé inkomen en uitgaven bijhouden in Microsoft Excel

Kilometer registratie Privé en zakelijk

Kilometer registratie Privé en

zakelijk

Checklist belastingaangifte 2014

Checklist belastingaangifte 2016

Checklist jaarrapportage 2014

Checklist jaarrapportage

Hulp op afstand

Hulp op afstand

Hulp op afstand
Heeft u problemen met uw administratie? Wij kunnen u helpen door op afstand met u mee te kijken.